Na fejsbuku obiecałam, że kolejny przepis nie będzie śniadaniem. Więc jest drugie śniadanie. :)
Zmiksowane mango kojarzy się z popularnym w kuchni indyjskiej (i hipsterskich kawiarniach) napojem mango lassi. Jest to połączenie jogurtu lub mleka, słodzika w postaci cukru czy miodu, dodatków takich jak cynamon lub kardamon i zmiksowanego mango.
Koktajle są trochę jak zupy - można wykorzystać to, co akurat ma się w kuchni. U mnie były to mocno dojrzałe mango, które nie wytrzymałoby ani jednego dnia dłużej, końcówka opakowania borówek oraz pół banana o mocno brązowej skórce.
Proste i smaczne, bardzo orzeźwiające, sycące i letnie!
Koktajl z mango i banana
Porcje: 1
220 kcal
BWT 3/43/6
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:[Listonic]
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:[Listonic]
- pół obranego mango
- pół banana
- pół szklanki mleka (u mnie kokosowe)
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/8 łyżeczki kardamonu
- 2-3 kostki lodu
- garść owoców na wierzch
- szczypta wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Mango, banana, mleko, cynamon, kardamon i kostki lodu miksujemy w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy do szklanki, na wierzch wykładamy owoce i wiórki.
- pół banana
- pół szklanki mleka (u mnie kokosowe)
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/8 łyżeczki kardamonu
- 2-3 kostki lodu
- garść owoców na wierzch
- szczypta wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Mango, banana, mleko, cynamon, kardamon i kostki lodu miksujemy w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy do szklanki, na wierzch wykładamy owoce i wiórki.
Smacznego!
0 komentarze:
A Ty? Co o tym myślisz? No powiedz, nie daj się prosić :)